Nové pečení

28. března 2014 v 13:18

Pro všechny, kteří se obávají péct. Nic to není. Zkuste to, budete mít chleba nebo housky bez čínskejch vlasů. Pro začátek zkuste třeba kupovanou směs na chleba. Stačí přidat jen vodu. Těsto teď dělám trošku řidší a peču ho ve skleněným pekáči. Je to boží. A nebojte se, že nepůjde vyklopit. Když to uděláte správně, tak kolikrát i vypadne při otočení. Když ne, trošku se mu pomůže.
Chce to ale dát skleněný pekáč do studené trouby a rozehřát na 250°C. Takže: Propracované a vykynuté těsto vyklopím na pomoučenej vál a vytvaruju z něho bochníček podle velikosti skleněnýho pekáče. Přikreju utěrkou a nechám ještě asi 30 minut přikrytý utěrkou odpočinout. Mezi tím zapnu troubu na 250°C, dám do ní kastrůlek s vodou a taky rozpálit i skleněný pekáč.Když je to rozpálený, v rukavicích vyndám pekáč na sporák, dám do něj těsto a pomašluju. Může se použít vajíčko a nebo stačí osolená voda. Dám do trouby a peču se zapnutým větrákem 30 minut na 250°C a potom asi 30 minut na 200°C. Hned horkej chleba po vytažení vyklepnu a dám ho stydnout na mřížku aby větral i od spoda.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama