Domácí kaiserky obrazem.

19. prosince 2013 v 23:17
Recept zatím tento:
Ingredience
250gr hl.mouka
125gr polohr.mouka
125gr pš.chl. mouka
300ml mléko
25gr máslo
15gr sůl
15-20gr droždí
5gr cukr
Prosetá mouka- vlevo kaiserky, vpravo chléb.

hotové těsto- vlevo kaiserky, vpravo chléb

vykynuté těsto na kaiserky

naděláme bochánky

orazíme vzorek, nedorazíme až dolů, asi 2mm nedorazit

otočit raženou stranou dolů a nechat kynout

otočit zpět, potřít a posypat

šup do trouby

hotovo

Celý postup:
Z uvedených surovin vypracujeme hladké měkké těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku. Necháme nakynout. Z těsta tvoříme kulaté bochánky a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Razidlem vymačkneme vzorek(nedokrojit 2mm), obrátíme raženou stranou dolů a necháme kynout 15 minut. Potom obrátíme, potřeme a posypeme. Pečeme na 220°C 20 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama