Vše co se týká chili papriček

17. března 2010 v 10:43 | Kemper
Budu zde psát hlavně o pěstování chili a jejich zpracování.Napíšu, které druhy jsem již pěstoval a které momentálně pěstuji.
Úroda v roce 2009 byla naprosto překvapující.Nevěděl jsem co s nimi a tak jsem pár lidem nějaké poskytl.Hodně jsem jich usušil a umixoval na prášek.Mám teď v zásobě 2 druhy mleté pálivé papriky. Habanero Oranž a Scotch Bonnet. Řekl bych,že Habanero je chuťově lepší a voňavější.
Taky jsem se rozhodl,že udělám pálivý kečup.Recepty které jsem různě viděl,mi nevyhovovaly a tak jsem si řekl,že budu experimentovat.
Použité suroviny:
4,5kg oloupaných rajčat, 0,5kg cibule, 3dcl octa 8%, 70dkg cukru, 10dkg soli,25ks chili papriček a 2gr kyselina sorbová.
Postup:
Rajčata a cibuli nakrájíme a dáme zhruba hodinku povařit. Potom rozmixovat, a propasírovat přez síto. Přidat ocet, cukr a sůl. Vše podle chuti upravit.Může se přidat i česnek.Dále se směs vaří za občasného zamíchání do konečné hustoty. Mě zbyly 2litry. Než se to uvaří,odsemeníme si chili papričky. Já použil Scotch Bonnet 25 ks. Rozmixujeme je na kašičku. Aby se lépe mixovaly přidáme 2 naběračky omáčky. Když je omáčka dost hustá, přidáme rozmixované papričky a ještě 0,30min povaříme. Potom na ty dva litry přidáme 2gr kyseliny sorbové a už nevaříme. Horké plníme do sklenic.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kemper1 Kemper1 | E-mail | 2. srpna 2011 v 8:32 | Reagovat

Takto uložený kečup mi ve sklepě vydržel 2 roky a neskazil se.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama